четвер, 13 липня 2017 р.

Волонтери привітали 55 артбригаду

Сьогодні командування 55-ої артбригади, представники обласної влади, Волонтерські вареникиZP, Руське Православне Коло та талановита плеяда запорізьких артистів привітали пушкарів з поверненням на постійне місце дислокації на рідну запорізьку землю. Все, як завжди у нас буває: душевно, по-рідному і смачно!

Зустріч вдома


Дівчата та чоловіки з волонтерського об'єднання "Волонтерські вареникиZP" кілька днів тому побували в зоні АТО у пушкарів 55-ї артбригади зі своїми традиційними варениками, кулішем, майстер-класами та концертом. І ось знову зустріч із хлібом-сіллю, смаколиками та виступами артистів, тільки вже на рідній запорізькій землі. Дивізіон повернувся із зони АТО на постійне місце дислокації. Захисників Вітчизни прибули привітати та нагородити грамотами і подяками командування частини, зокрема підполковник Ігор Немінський, та представники обласної влади Олександр Бабанін та Олександр Зубченко. Від імені родин загиблих Героїв виступив Микола Говоруха – батько артилериста Олександра Говорухи, який загинув при обороні Дебальцевого.

Дружна команда волонтерів організувала пригощання, майстер-клас з гончарства та чудовий концерт. Хлопці із задоволенням пили пахучу каву, смакували домашнім пирогом з абрикосами та вишнею, цукерками і печивом, а в цей час лунали пісні, гуморески, поезія, гітара... Свою творчість та любов дарували захисникам: заслужений діяч культури України Анатолій Сердюк, відомі співаки Ірина Соболєва, Юрій Іваськевич, Марія Бобро, виконавиця авторських пісень Ганна Киящук, дотепним словом звеселив своїх слухачів гуморист Микола Білокопитов, а також подарував їм кілька своїх "смішних книжок", Світовит Пашник, волхв Руського Православного Кола, виголосив могутню молитву Роду, а Берегиня та волонтерка Яна Яковенко прочитала зворушливий монолог "Я дівчинка" про війну, волонтерство і всеосяжну любов до наших захисників. Вона прибула на зустріч зі своїм наймолодшим синочком Любомиром, обіймаючи якого, зізналася: "Цього малюка я змогла народити, тому що знала, ви його захищаєте". Командир дивізіону взяв хлопчика на руки і сказав: "От за цих діток ми і маємо там бути". У кінці свята організатори закликали чоловіків стати в коло та здійснити обряд на очищення і здоров'я. Дружній танок закрутила, а потім розкрутила Яна Яковенко. Відчуття неймовірні! Отож, зустріч вийшла емоційною, по-домашньому, теплою та смачною.

Пригощали волонтери: Віка Камінська, Ольга Федун, Валентина та Ігор Малихіни, Тетяна Майборода. Майстер-клас з гончарства провів учасник АТО, талановитий гончар Олег Павлик. Коровай спекла та подарувала пекарня "Урожай", кавовий апарат для таких заходів регулярно надає фірма "Ісла", неймовірно смачні пироги спекла Ірина Килиєнко. Каву, смаколики та одноразовий посуд придбано за волонтерські кошти, а довезення учасників дійства на полігон "Близнюки" забезпечило командування частини. Погода, свіжий вітерець, розкішна тінь дерев теж сприяли душевній атмосфері свята. Всі присутні висловлюють щиру подяку командиру дивізіону та усьому бойовому складу за вірну службу у боротьбі з ворогом за цілісність нашої держави. Від імені своєї команди Надія Мороз на прощання сказала: "Будемо допомагати, скільки буде потрібно. Повертайтеся з Перемогою!"

Наразі потрібно придбати шість похідних п'ятилітрових газових балонів з горілками в зону АТО, а також ноутбук, дві антени до авторацій. Є й інші нагальні потреби. Готуємося в поїздку! Кошти для грошової допомоги можна присилати сюди: 4149 4996 4752 6803 Мороз К.М. Є, були і будемо!!!

Волонтер Надія Мороз










Немає коментарів:

Дописати коментар