четвер, 6 липня 2017 р.

Молодіжно-спортивний фестиваль проходив протягом 3 днів на території санаторію-профілакторію Запорізького національного університету. У заході взяли участь понад 100 дітей у віці 7-18 років як із Запоріжжя, так і інших міст з усієї України. Організаторами фестивалю стали Всеукраїнська федерація «Спас» та Запорізька обласна федерація ушу.
Під час святкування Івана Купала юних спортсменів не злякав навіть дощик, який накрапав практично весь вечір.

Шикарний колорит в святкування привніс верховний волхв Руського Православного Кола Світовит Пашник, а під прекрасний виступ етнодуета «Жайворонка», юні козачата і ушуїсти, а також їхні батьки, з задоволенням стрибали через купальське вогнище і навіть занурювалися в Дніпрі.
Хлопці також провели показові виступи і продемонстрували свою майстерність.
- Основна Місія "Спасу" - відроджувати наші забуті національні етнотрадиції, бо, як сказав Дмитро Донцов, народ без традицій не живе, а животіє, коли втрачає своє, йому вбивають в голову чуже. Традиція - це той панцир, який боронить людський спільноту від ворожих ударів, - сказав президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула.
Спасівці планують зробити цей фестиваль традиційним і щорічним.
Молодіжний спортивний фестиваль «Хортиця єднає Україну» проводиться з метою популяризувати здоровий спосіб життя, сформувати патріотичний дух і єдність серед населення, а також познайомити гостей з традиціями, культурою, філософією України та сходу.
Під час фестивалю проходили спортивні змагання на відкритому повітрі (Спас, таолу, Саньда), а також культурно-масові заходи, майстер-класи, лекції, воркшопи.












Кошкалда Ольга
Фото Олександра Прилепи.

В додатку видиво про Купало


Немає коментарів:

Дописати коментар