середу, 21 лютого 2018 р.

На Хортиці спалили "Чарівний Возик"

Сьогодні зранку 21 лютого 2018 р. працівники НЗ "Хортиця" повідомили, що спалили агітаційний возик РПК, де майстри-рідновіри реалізовували свої вироби: образи Богів, обереги, ляльки-мотанки, вишиванки, книжки і т.п. Також тут проводилися зустрічі і бесіди з прихильниками рідновір'я.

Світовит Пашник та Вадим Літвінов виїхали на Хортицю і по ходу оглянули кілька святилищ острова.

Возик був вщент спалений. Тобто цілеспрямовано облитий горючим матеріалом, бо інакше б не загорівся. Це був удар саме по рідновірам. Поруч стоять набагато більші дерев'ні конструкції, але вони не постраждали. Вбачаємо, що спалення відбулося на релігійній неприязні.

До місця події були запрошенні працівники правоохоронних органів, які зафіксували акт правопорушення. Також про міжрелігійну ворожнечу було повідомлено Департамент культури, туризму, національностей та релігій. Репортаж про подію відзняв "Телекур'єр" Запорізького телебачення.

Наголошуємо, що діяльність РПК на Хортиці не припиняється і надалі ви можете у вихідні дні на місці, де стояв возик, поспілкуватися з рідновірами. Просимо прихильників рідновір'я посприяти відновленню, як агітаційної точки, так і спаленого цієї осені образа Перуна.







Світлини на Фейсбук



"Телекур'єр" від 21.02.2018. Дивитися з 1.14







Немає коментарів:

Дописати коментар