вівторок, 26 вересня 2017 р.

Миробог прийшов до нас як добрий гість. Свято до дня осіннього рівнодення.


У колі року є дві точки переходу: весною, коли період зимовий жіночій змінюється на період літній чоловічій, а восени навпаки. Рівно 6 місяців тому ми засівали землю, як і своє життя зернами бажань і вибором цілей. Тепер – час збирати урожай. Разом з тим, як ми отримуємо щедроти матінки Землі, ми збираємо урожай своїх дій і втілених бажань, бо життя, яке ми маємо, то є наше творіння. Як поле ми засіваємо його своїми помислами, зрощуємо і піклуємось своїми вчинками і отримуємо урожай у вигляді подій нашого життя.

24 вересня ми відзначали природне свято Рівнодення. Свято Урожаю. Свято, коли літнє Сонце Купало передає правління осінньому Миробогу. Саме в ці дні здійснюється перехід до наступного періоду року, який символічно пов'язується з жіночістю. Тому що період активної, фізичної діяльності закінчується і тепер ми маємо час приділити увагу собі, своєму внутрішньому стану. Переглянути і переоцінити ставлення до себе і оточення, зазирнути до внутрішнього світу у пошуках нових ідей, щоб весною втілити їх знову. Розкрити і розвинути свої здібності ширше, обернутись у Душу, щоб пробудити нові таланти – істинні цінності Душі і багатство Духа.
Бажаю прожити наступні 6 місяців року у Мирі, Злагоді, Повазі та Любові до себе. Адже той, хто не в змозі поважати себе – не поважає ніщо. Той, хто не здатен підтримувати Мир у собі – не здатен підтримувати його зовні. Той, хто не має віри в Любов – сам не дозволяє собі користатися цим великим Даром.

Зустрічаймо і поклоняємось Миробогу, що приходить і несе злагоду і добробут, свята та весілля, щедрі дари, насолоду і задоволення земного життя, золото та пурпур красот осінньої природи, спокій і мир, недарма Бог Мир – це символ осінньої зрілої Мудрості.

З рівнодення восени починається час панування на Землі Богинь, що щедро обдаровують нас своєю Милістю. Любі, закликаю, шануйте Славних Богинь Роду нашого, дякуйте щирою сердечною любовію і пам’ятайте, що у кожній жінці: дочці, матері, дружині, бабусі народжена Богиня.

Зі святами! Любіть себе і одне одного.

Зорелада Саленюк


Урочисте богославлення на честь Миробога до дня осіннього рівнодення на хортицькому стародавньому  святилищі провели волхв Світовит Пашник, жерці Божевой Літвінов, Микола Кардач, Ярина Яніна, посестра Зорелада Саленюк.


Світлини Бориса Дворного














Світлини Сергія Лаврова









Немає коментарів:

Дописати коментар