неділю, 12 лютого 2017 р.

Велес іде - добро несе!

Свято ушанування Бога Велеса пройшло 11 лютого на острові Хортиця. Організатором свята виступила громада "Внуки Велеса". Основні дійства відбулися на святилищі-обсерваторії. Її більше коло має образ Велеса, між рогами якого знаходься Сонце.

Рідновіи подякували Велесу за доро, що він зберігає для нашого Роду, а також за знання, мудрість і провідництво між світами. Духовні провідники відображають Велеса, вони правлять обряди занурюючись у потойбіний світ, де проходить очищення, оновлення свідомості і відбувається нове народження. Горомада запросила волхва Світовита Пашника провести обряд, а йому допомагали жерці Вадим Божевой Літвінов та Ярина Яніна.

Також цього урочистого дня для подружжя Туржанських була проведена вікова посвята і вони переведені в стан діда й баби. Вікові посвяти приблизно співпадають з рухом Сонця з колом в 60 років-тижнів, на кожен період припадає по 15 тижнів-років і людина протягом життя має дитинство, юність, зрілість і старість.  Духовні провідники побажали доброго здоров'я подружжю, а також їхнім дітям та онукам.

Так як проходив тиждень Колодія (Масниці), то під кінець тижня ховали Колодку (чоловічий претень), а Велес її проводжав до потойбічного світу, щоб вона воскресла за 7 тижнів на Великдень і пробудила Природу своєю буйною силою. Колодка була урочисто оплакана і спалена на Вогнищі, навколо якого зібрався наш рід на святкову братчину.

Світлини на Фейсбуці та Контакті

Немає коментарів:

Дописати коментар