середу, 22 червня 2016 р.

До нас завітав "Азов"

День літнього сонцестояння ознаменувався приїздом в Запоріжжя представників полку Національної гвардії України "Азов". Побували воїни разом із Цивільним корпусом "Азов" в ІКК "Запорозький Дуб". Там були прийняті Всеукраїнською федерацією "Спас", президент якої Олександр Притула провів екскурсію і підкреслив, що вихованці школи бойового мистецтва беруть активну участь у бойових діях в тому числі у складі "Азова". Присутні за звичаєм наших предків досипали курган біля Запорозького Дуба, тим самим приєдналися до символічної єдності народу, збереженості нашого краю.
Надалі вояки відвідали острів Хортицю та ІКК "Запорозька Січ". Учасник АТО, депутат міськради В'ячеслав Зайцев провів чудову екскурсію, не забуваючи підтримати свою розповідь жартівливим козацьким словом.

Вечір гості і запоріжці зустріли під урочистий бій тулумбасів з козацькими і "азовськими" прапорами на МТК "Скіфський стан" (Зорова Могила). Палкі промови і молитви на славу нашому війську і пам'ять про загиблих лунала того вечора над островом Хортиця. Волхв Світовит Пашник на тому почесному зібранні привітав учасників зі святом літнього Сонця Купала, помолився за весь наш Рід, який бореться за свою Богом дану Землю і розповів про світогляд наших Предків, який допомагає нам творити і ладувати, як онукам Дажбожим.

Наситившись красою острова Хортиця і Дніпра воїни повернулися на передову захищати нашу Вітчизну, як і колись це в давнину робили наші предки-козаки. Хай Божа сила пребуде з нашими захисниками і Мати-Земля береже. Віримо - перемога буде за нами!


Немає коментарів:

Дописати коментар