неділю, 26 лютого 2023 р.

Пам'яті Михайла Реуцького

Із українським військовим, майданівцем, справжнім патріотом, членом УНА-УНСО Михайлом Реуцьким попрощалися у Києві.

В останню путь воїна з позивним "Тихий" з військовими почестями провели під вий повітряної тривоги і вірші Тараса Шевченка, що зачитала його донька Катерина.

Михайло Реуцький захоплювався історією України та поезією Шевченка. На будинку родини Реуцьких гордо майорів прапор ОУН. Чоловік мав активну громадянську позицію, брав активну участь у Революції Гідності, потому у 2014 році пішов добровольцем боронити кордони України. Перебував у складі батальйону територіальної оборони Київської області "Київська Русь" та 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр". 

У 2018 році, отримавши інвалідність, повернувся до цивільного життя та втілив свою давню мрію стати лісником, працював у Святошинському лісопарковому господарстві.

У перший день повномашстабного росії — 24 лютого 2022 року пішов у військкомат та став на захист України. Спочатку в лавах 101-ї бригади, згодом  рідної 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

"Ми з Михайлом познайомилися ще під час Революції Гідності, у 2014 році. Він був доброзичливим, справедливим, справжнім патріотом, який любив свою родину та присвячував усього себе державі. Для мене це величезна втрата, він загинув як Герой",  — розповідає "Хоттабич", військовослужбовець ЗСУ. 

Вранці 18 лютого позиції під Бахмутом на Донеччині, де перебував Михайло з побратимами, потрапили під ворожий мінометно-артилерійський обстріл. 

У Воїна залишилися дружина Наталя, донька Катерина та син Богдан.

Михайлові Реуцькому було 45 років.

Поховали воїна на Алеї слави Берковецького кладовища Києва за обрядом Рідної Віри - бойові побратими виконали заповіт Михайла. Обряд проводив волхв Світовит Пашник.

Хай небесний Полк Перунів прийме славного воїна в свої безсмертні ряди. Вічна пам'ять Михайле!




Немає коментарів:

Дописати коментар