понеділок, 23 серпня 2021 р.

На Хортиці показали рок-притчу "Характерник"

22 серпня в театрі "Vie" (о. Хортиця) відбулося святкове дійство, присвячене 30-й річниці Незалежності України. Було: фотозона від волонтерського центру "Солдатський привал",  Мандрівний музей "Родовід", спілкування та автограф-сесія з автором Олегом Гаврішем книжечкою "Казки баби Гавришихи" - лауреатом Премії імені М.В. Гоголя 2021, Мерчі-Корисні речі від баби Гавришихи і ще багато цікавого. Та основне дійство - Рок-притча "Характерник" від гурту "Banderstadt" і акторів театру " Vie".

Особливе натхнення перед виставою створила берегиня РПК Ясна (Яна) Яковенко, яке зібрала колекцію старого українського одягу і створила Мандрівний музей "Родовід". Учасники дійства мали можливість одягнутися для фотосесії і заринутися в українську духовну культуру.

Основний зміст Рок-притчі полягав у казковому дійстві на острові Хортиця. Сварог викував чарівного меча, якого біля старого дуба знаходить козак-характерник. За володіння мечем борються Чорнобог і Білобог, але козак не став ні на чию сторону, вважаючи, що є день і ніч і вони мають бути врівноважені, інакше Світ згине. Вистава супроводжувалася піснями у виконанні запорізького гурту Бандерштадт, солісти Юрій Макаренко і Дарена Сухатська, режисер вистави - Анастасія Макаренко.

Дивитися світлини на ФБ

Немає коментарів:

Дописати коментар