неділю, 15 жовтня 2017 р.

День захисника України та День козацтва на Хортиці

День захисника України відзначили рідновіри РПК 14 жовтня на острові Хортиця. Обрядодійство проходило на святилищі-обсерваторії. На свято завітали гості з Нікополя та Дніпра. Правили: волхв Світовит Пашник, жерці: Вадим Літвінов, Ярина Яніна, посестра Зорелада Саленюк. Світлини - В'ячеслав Мороз.


Та хто знає, як стають козаками? Можливо молодим чоловікам приходить повістка, як з військкомату про призов до армії.

Ні. Точно ні, бо козаком стати не можливо, козаками тільки народжуються.

Дух справжнього воїна народжується в тілі і чоловік з дитинства відчуває той поклик у серці, він не дає спокою і змушує йти за покликанням. То і є наш праведний шлях – іти за покликанням Духа.

Та на чий клич відгукується той войовничий дух?

Недарма це свято за традицією поєднують зі святом Покрови Богині-Матері. Бо це сама Матір-Земля, рідна ненька Україна, скликає найсміливіших і найхоробріших, тих хто дивиться страхам у вічі, та без краплі сумнівів, лише з вірою у серці ризикує і перемагає. Найсильніших вона приймає до свого війська Захисників! Найвідданіших обирає втілювати її волю на Землі – оберігати саму Божественну Матір-Землю і всіх, хто мешкає на ній: матерів та батьків, братів та сестер, дружин та дітей.

Тож наша Україна є і матір’ю козацтва. Це ж на ній, на її безкраїх степах, за порогами священної ріки Дніпро, на цій древній землі острова Хортиця зародилося козацтво і тут воно існує!

Дякуємо нашим захисникам козакам Священного Війська Запорозького за їх служіння. Саме священному, бо свят, той у кого щире серце, ясний розум, світлі думки, чисті наміри, вірні дії.
Слава незламному і непідкореному, свободолюбивому Духу козацтва!

Зорелада Саленюк










Немає коментарів:

Дописати коментар