понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Феномен Лисої Гори

Виїзний семінар з сакральної географії на тему "Феномен Лисої Гори" пройшов 15 жовтня 2016 р. в місті Василівка та урочищі "Лиса Гора". Захід відбувся за підтримки фонду "Василівський замок" та Василівської міської ради.
Відкрив семінар керівник фонду Василівський замок" Віктор Мєшков. Доповіді були присвячені Лисим Горам, як сакральним місцям багатьох країн світу, а особливу увагу було приділено запорізьким пагорбам.

Краєзнавець Юрій Вілінов порівняв Лисі Гори з могилами, що виконують теж саме духовне призначення. Натхненник семінарів з сакральної географії Юрій Завгородній приділив увагу вивченню цього феномену в світі. Волхв РПК Світовит Пашник у своїй доповіді розкрив символізм ушанування Лисих Гір і привів приклади проведення обрядів рідновірами на цих святих місцях. Директор Запорізького відділення "ДНДІ будівельних конструкцій" Віктор Шокарєв розповів про дослідження підземного простору міста Василівки, безпосередньо садиби Попова, та можливий підземний хід від нього на Лису Гору, про який ходять легенди. Завершився семінар доповіддю василівського краєзнавця Бориса Мазка, який пізніше провів екскурсію по Лисій Горі. Учасники семінару також відвідали Галерею народної творчості Ніни Рєчки.
Наступний семінар планується в грудні місяці. Слідкуйте за оголошеннями.

Світлини

Немає коментарів:

Дописати коментар